De Juffer en de Jongs

De vrouw des huizes, zoekt een nieuwe uitdaging in haar leven. Haar dochter gaat d’r eigen weg, het personeel wordt ouder en het landhuis is toch wel erg groot. De dokter weet raad, hij zoekt nog tijdelijk onderdak voor twee broers. Het mes snijd hierdoor aan twee kanten.

 Inhoudelijk

De lange winterse avonden zijn door de spelers van de toneelvereniging “De Kleine Kunst” nuttig besteed voor het instuderen van het blijspel “De Juffer en de jongs”.

Het stuk, geschreven door Harm Dijkstra, heeft een dusdanige rolverdeling dat het aantal spelers is gestegen van tien naar twaalf. Deze bezetting staat garant voor een paar uur fantastisch toneel wat u niet mag missen!

De vrouw des huizes, een welgestelde dame van middelbare leeftijd, zoekt een nieuwe uitdaging in haar leven. Haar dochter gaat d’r eigen weg, het personeel wordt ouder en het landhuis is toch wel erg groot nu alle aanloop minder wordt.

De dokter weet raad, hij zoekt nog tijdelijk onderdak voor twee broers. Het mes snijd hierdoor aan twee kanten.

Kortom een avondvullend toneel vol amusement, hilariteit maar ook ontroerende momenten.t zo aan twee kanten. Maar de culturen van de juffer en de jongs liggen mijlenver uit elkaar. De gebroeders hebben een strakke taakverdeling in de huishouding en zelfs de beddestee wordt gedeeld…….