Recente voorstelling: Gijs Gleufie brengt raod

Gijs Gleufie brengt raod, is een komische klucht en gespeeld door een gewone postbode die elke dag even de post langs komt brengen en vooral om even koffie te drinken in het pension waar het stuk zich afspeelt. Naast de post, brengt hij af en toe ook ondeugende streken.

Het stuk heet – Gijs Gleufie brengt raod

Een vrolijke klucht in 3 bedrijven, met auteur Roelof Steenbergen.

En wie is dan wel die Gijs Gleufie? Niet moeilijk, gewoon de postbode, die elke dag even langs komt de post te brengen, maar vooral om koffie te drinken, in het pension, waar zich dit stuk afspeelt. Naar naast de post, brengt hij af en toe ook ondeugende streken.

De familie, die het pension drijft bestaat uit een sullige man, die met een handdruk zijn werk op het gemeentehuis vaarwel moest zeggen, zijn ontzettend bazig, kwaaie vrouw en hun meisjes-gekke zoon. In het pension zijn natuurlijk enkele vakantiegangers, o.a. een mevrouw uit de polder met haar tweeling-dochters. Natuurlijk ideaal voor de zoon. Er komt ook nog een nicht van de vrouw des huizes, die lang in het buitenland heeft gewoond. Als men dan ook nog wil proberen om de heer des huizes onder het zware juk van zijn vrouw weg te helpen, zijn thuis de rapen gaar. Het komt zelfs zo ver, dat de politie er aan te pas komt.

Al met al stof genoeg om nieuwsgierig te worden naar deze dolkomische klucht.

IN HET NIEUWS:

Elli Hulst 25 jaar bij deze vereniging.